Älgentrecote

 
 
6 port
 
1,5 kg entrecote 
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
timjankvistar
 
Gör såhär:
 
1. Värm ugnen till 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och sätt på några timjankvistar och bryn köttet i smör.
Ös med smöret på köttet under stekningen. Lägg köttet i en ugnsform och ta bort timjankvistarna (de kan bli brända i ugnen). Ställ in formen i ugnen på nedersta falsen.
 
2. Kolla med termometer när köttet är färdigt. Älgkött kan ätas väldigt rött för den som tycker om det. 48-55 grader då är den rare. 56-62 är köttet medium rare (jag föredrar kring 60)
 
3. Ta ut köttet ur formen och linda in i aluminiumfolie och låt köttet vila ca 20 min. Skär i 1 cm tjocka skivor, lägg på uppläggningsfat och lägg på några nya timjankvistar.
 
Servera med egengjord klyftpotatis 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0