Enkel blåbärsglass med kolasås

 
 
4-6 portioner
Tillagningstid 10 minuter + 6 timmar i frys
 
5 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
1 burk dulce de leche, ca 400 g (finns i butikens bakhylla)
3 dl tinade bär
 
Till servering:
blåbär
kolasås på tub
 
Gör så här:
1. Vispa grädden och vaniljsockret hårt med elvisp. Tillsätt hälften av dulche de lechen och hälften av blåbären, vänd ihop lite slarvigt.
2. Häll smeten i en form, häll över resten av blåbären och dulche de lechen och rör slarvigt ner i smeten. Plasta in och ställ i frysen i minst 6 timmar.
3. Ta fram ca 30 min före servering så den hinner bli mjuk och är lättare att skeda upp. Servera med lite blåbär på toppen och ringla över kolasås.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0