Parmesanpotatisstackar



4-6 portioner
50 g smör + smör till formen
25 g riven parmesanost
1 tsk vitlökspulver
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
1,5 kg potatis
1. Sätt ugnen på 180-190 grader. Ta fram smör och smörj en muffinsform med tolv hål (eller två stycken med sex hål i varje). Jag använde aluminumformar denna gång, det funkade också, fast man får vara lite försiktig för de lite mjuka att smöra och så är de lite mindre, så det blev ca 16 st.
2. Skala potatisen och skär den sedan i tunna skivor.
3. Ta all potatis och skyffla ner den i en stor skål. Häll över smält smör, parmesanost, timjan, vitlök, salt och peppar. Blanda!
4. Stapla potatisskivorna på varandra i muffinsformen. Om du känner för lite mer smak, så är det fritt fram att toppa med extra kryddor.
5. Ställ in i ugnen tills dess att ytan blivit gyllenbrun. Det tar ganska prick en timme.
6. Låt potatisen svalna i några minuter. Garnera med parmesanost och timjan och servera med valfritt tillbehör.