Kyckling med risoni

Kyckling:
 
4 utbankade kycklingfiléer a 150gr
3 msk vetemjöl (el 1 msk maizena för glutenfritt)
4 vitlöksklyftor hackade
3 dl grädde
2 dl mjölk
12 soltorkade tomater, halverade
1 nypa paprikapulver
1 tsk oregano
1,5 dl parmesanost
1 näve spenat
 
Risoni:
4 dl risoni
1 liter kycklingbuljong
2 msk smör
2 dl riven parmesan
 
salt och peppar
olja att steka i
 
1. Salta och peppra kycklingen, vänd sedan i mjöl. Stek sedan på medelvärme till gyllene på båda sidor. Ta upp från pannan.
2. Stek vitlök i samma panna tills löken mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk, soltorkade tomater, paprikapulver och oregano. Låt puttra i några minuter.
3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt puttra ihop med såsen, som kommer tjockna något av paneringen på kycklingen. Strö över parmesan och spenat och rör om. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka risoni i buljong i 8 minuter. Dra av från värmen och klicka i smör och parmesan. Rör om ordentligt så det blir krämigt och smaka av med salt och peppar. Om risoni känns lite torr, tillsätt lite varmt vatten och rör om.
5. Servera kycklingen med den krämiga risonin och njut!
 
Vintips till denna goda rätt:
Vitt: Alba Rhino Vinho Verde, 2022 (Nr 3128)
Rött: Jermome Arnoux Tradition, 2021 (Nr 52533)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0