Galette med karamelliserad nektarin

Galette- nektariner stekta i socker och smör i färdigköpta pajdeg
8 bitar, 40 minuter
1 paket färdig pajdeg på rulle, 250 g
Fylling
4 nektariner
25 g smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
Pensling
Ägg
1 dl mandelspån
Tillbehör
färsk mynta
liter vaniljglass
1. Dela nektarinerna i tunna klyftor. Stek i smör, socker och kanel tills de har karamelliserats, men inte är för mjuka.
2. Rulla ut degen på pappret i förpackningen och lägg på en plåt. Lägg nektarinerna mitt på, men spara en kant 4 cm, runt om. Vik in kanten över frukten och häll på spadet från nektarinerna.
3. Pensla kanten med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda stra under mitten i 200 grader, ca 25 minuter. Garnera med mynta och servera med glass.