Älgstek i stekpåse

 

Gör en härlig älgstek i stekpåse med detta enkla recept. Resultatet blir en otroligt saftig älgstek som exempelvis passar perfekt som söndagsstek.

Jag älskar denna älgstek i stekpåse och jag gillar att servera den med klyftpotatis! Det blir så otroligt gott, och det är rekommenderat att göra en god gräddsås på skyn som blir kvar i stekpåsen efter att köttet är färdigt.

 

Ingredienser:

1,2 kg älgstek (ungefärlig vikt)

125 g smör

2 st morötter

2 st gula lökar

st stjälkselleri

nymalen svartpeppar

 

Instruktioner:

Sätt ugnen på 180°C.

Grovhacka morötter, lökar, och selleri.

Skölj älgsteken. Torka av.

Gnid in köttet med generöst med nymalen svartpeppar.

Lägg ned grova bitar av lök, morot, selleri och smöret i stekpåsen tillsammans med älgsteken. Det kan tyckas vara mycket smör, men älgstek är i grunden torrt, vilket gör mängden smör rimlig.

Rör om och blanda runt innehållet i stekpåsen. Klipp ett litet hål på ovansidan av stekpåsen så att ångan kan komma ut.

Lägg stekpåsen med älgsteken i en ugnsform eller ugnstålig panna och ugnsstek i mitten av ugnen i en timme. Förbered under tiden tillbehör.

Kontrollera älgstekens innertemperatur efter en timme med en kötttermometer, för att se om den nått 70-75°C innertemperatur. Köttermometern kan gå genom stekpåsen.

När älgsteken nått temperatur på 70-75°C, ta ut ur ugnen och klipp upp påsen. Ta ut älgsteken och sila gärna av skyn för att göra en gräddsås på den i en kastrull,

Sås: Silad buljong, häll i grädde, kalvfond, soja och fem peppar krydda, koka upp och red av med lite majsstärkelse.

Njut av din älgstek i stekpåse med tillbehör!

Hemmagjord klyftpotatis är gott till detta! 
 
 
Receptet är från hemmanytt.se
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0