Älgstek i stekpåse

Gör en härlig älgstek i stekpåse med detta enkla recept. Resultatet blir en otroligt saftig älgstek som exempelvis passar perfekt som söndagsstek.
Jag älskar denna älgstek i stekpåse och jag gillar att servera den med klyftpotatis! Det blir så otroligt gott, och det är rekommenderat att göra en god gräddsås på skyn som blir kvar i stekpåsen efter att köttet är färdigt.
Ingredienser:
1,2 kg älgstek (ungefärlig vikt)
125 g smör
2 st morötter
2 st gula lökar
2 st stjälkselleri
nymalen svartpeppar
Instruktioner:
Sätt ugnen på 180°C.
Grovhacka morötter, lökar, och selleri.
Skölj älgsteken. Torka av.
Gnid in köttet med generöst med nymalen svartpeppar.
Lägg ned grova bitar av lök, morot, selleri och smöret i stekpåsen tillsammans med älgsteken. Det kan tyckas vara mycket smör, men älgstek är i grunden torrt, vilket gör mängden smör rimlig.
Rör om och blanda runt innehållet i stekpåsen. Klipp ett litet hål på ovansidan av stekpåsen så att ångan kan komma ut.
Lägg stekpåsen med älgsteken i en ugnsform eller ugnstålig panna och ugnsstek i mitten av ugnen i en timme. Förbered under tiden tillbehör.
Kontrollera älgstekens innertemperatur efter en timme med en kötttermometer, för att se om den nått 70-75°C innertemperatur. Köttermometern kan gå genom stekpåsen.
När älgsteken nått temperatur på 70-75°C, ta ut ur ugnen och klipp upp påsen. Ta ut älgsteken och sila gärna av skyn för att göra en gräddsås på den i en kastrull,
Sås: Silad buljong, häll i grädde, kalvfond, soja och fem peppar krydda, koka upp och red av med lite majsstärkelse.
Njut av din älgstek i stekpåse med tillbehör!
Hemmagjord klyftpotatis är gott till detta!
Receptet är från hemmanytt.se