Biff stroganoff i en kastrull - one pot pasta med lövbiff

 
Receptet är från Allt om mat
 
Recept på biff stroganoff one pot  pasta tillagad i en kastrull eller gryta. En klassiker som går hem hos de flesta med sin goda och krämiga smak. I den här versionen gör du allt i en enda kastrull. Enkelt och smidigt.
 
4 pers
 
400 g lövbiff -strimlad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner (kan uteslutas och det blir ändå lika gott)
2 msk smör
0,5 tsk salt+ 1 tsk
2 krm nymald svartpeppar +2 krm
1 liter vatten
2 dl creme fraiche
3 msk dijonsenap
0,5 msk paprikapulver
3 köttbuljongtärningar
350 g pasta - gärna penne
 
Garnering: 
1 kruka bladpersilja-finhackad
 
1. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.
 
2. Bryn köttet i smör ie n gryta så att det får fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med i 2 min. 
 
3. Tillsätt svampen och låt den steka med 1 min. 
 
4. Häll på vattnet och tillsätt creme fraiche, senap och paprikapulver. Smula ner buljongtärningar och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka upp. Blanda ner pastan i grytan. Rör runt så att inte pastna fastnar i botten. Koka tills pastan blivit "al dente". Tillsätt eventuellt mer vatten om det ser ut att blir för torrt.
 
5. Häll upp pastan på ett fat och garnera med persilja. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0