Chokladkaka med kokostosca

En smarrig chokladkaka är aldrig fel. Med en seg toscatopping med kokos blir det ännu godare! Tokgod toscatopping !!!
 
Chokladkaka:
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
vispag grädde till servering
 
Kokostosca
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
60 g smör
4 dl kokosflingor
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra kanten. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält.
 
2. Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.
 
3. Koka ihop socker, grädde, sirap och smör ca 3 min. Rör ner kokosflingorna och häll toscasmeten försiktigt över chokladkakan. Grädda mitt i ugnen tills kokostoscan har gyllenbrun färg, ca 10 min.
 
4. Låt kakan svalna och sedan stelna i kyl minst 2 timmar, gärna över natten. Servera med vispad grädde.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0