Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter.

Obs obs!! Gör med fördel dubbelsats av såsen. Det blir extra gott.

Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.

 
4 portioner
 
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

 

Gör så här

 
1.Sätt ugnen på 225°C.
 
2.Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
 
3.Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
 
4.Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 
 
Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0