Viltlax
Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter.
Obs obs!! Gör med fördel dubbelsats av såsen. Det blir extra gott.
Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
4 portioner
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
Gör så här
1.Sätt ugnen på 225°C.
2.Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
3.Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
4.Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.