Tagliatelle med krämig laxsås (WW)
4 port
500 g lax
200 g tagliatelle (okokt)
1 st röd paprika
3 salladslökar
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
2 tsk flytande margarin
2 dl matlagningsvin, vitt (jag hade inte det hemma så jag tog vitt balsamico 0,5 dl och 1,5 dl vatten, blev superbra)
1 st fiskbuljongtärning
1,5 msk tomatpuré
1 tsk dragon
1 tsk körvel
1,5 dl matlagningsbas 4% (typ Milda Mat 4%)
2 dl creme fraiche lätt
Gör såhär:
1. Skär lax i bitar. Koka pasta enl anvisning på förpackningen.
2. Tärna paprika och strimla salladslökarna. Fräs curry och cayennepeppar i margarin.
Lägg ner paprika och salladslök, fräs på svag värme några minuter.
3. Häll på matlagningsvin, smula ner buljongtärning, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Häll på matlagningsbas och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
4. Blanda ner fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter.
Servera med pasta och sallad.

WW💚: 14 sp /port