Per Morbergs makaronipudding
Det här receptet hittade jag på köket.se
5 dl Kungsörnens Ideal makaroner (okokta)
1 gul lök, hackad
250 g rimmat sidfläsk, tärnad
2 dl lagrad ost, finriven
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde)
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering: Ketchup el lingonsylt.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Koka makaronerna och låt rinna av i durkslag
3. Blanda alla ingredienserna till äggstanningen
4. Bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får fin färg.
Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
5. Smörj en ugnsform. Blanda makaroner, fläsk, lök och hälften av osten och häll i ugnsformen
6. Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
7. Grädda mitt i ugnen i 30-40 min tills puddingen stelnat. Ta av folien de sista 10 minuterna.
8. Servera med ketchup el lingonsylt