Kyckling-och västerbottengratäng (WW)
Receptet är taget från matmedsofie.se som har massor med bra recept. Bilderna är mina egna. Det här var mycket gott! Passar både till vardag och fest.
Den passar riktigt bra på middagsbjudning, men gör sig också otroligt lyxig också i matlåda! Till gratängen passar det med ris, pasta, pressad potatis, rotfrukter eller en matig sallad.
6 port
4 stora kycklingfiléer
2 paket Kronfågeln kycklingbacon
1 tsk olja
200 gram Philadelphia Light Vitlök & Örter
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 vitlöksklyfta
2 dl riven Västerbottensost
1 tsk sambal oelek
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
Salt & peppar
Gör såhär:
1. Krydda de tinade kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver (1 msk) och stek dom hela i ugnen i cirka 15-20 minuter på 200 grader.
2. Skiva sedan upp kycklingen i tunnare skivor (cirka 1 cm tjocka) och lägg i botten av en ugnsfast form.
3. Skiva kycklingbaconet i mindre bitar och stek i olja tills de får färg. Krydda sedan med rökt paprikapulver (1 tsk) och salt. Lägg baconet över kycklingen.
4. Blanda ihop Philadelphia, matlagningsgrädde, pressad vitlöksklyfta, västerbottensost, sambal oelek, salt och peppar. Klicka ut jämnt över kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter på 225 grader.



WW: 6 portioner totalt varav
Grön: 8 sp/port
Blå: 6 sp/port
Lila: 6 sp/port
Lägg till sp för ris eller det tillbehör du väljer.