Lenas polkagris-salmiak cheesecake

Botten:

10 - 12 st digestivekex

50 g smör

Fyllning:
 
4 gelatinblad

400 g Philadelphiaost

2 dl creme fraiche

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

ca 1 tsk salmiakpulver

 

Garnering:

Krossade polkagrisar

 

Krossa kexen i mortel eller matberedare.

Smält smöret och blanda med kexen.

Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm diameter).

Ställ i kylen.

Under tiden förbereder du fyllningen.

 

Lägg gelatinet i vatten ca 5 min.

Blanda Philadelphiaosten, creme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet.

Värm lite vatten och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta.

När blandningen svalnat något, häll ner den i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.

 

Ta ut formen från kylen och häll i fyllningen.

Släta till ytan och ställ tillbaka i kylen ca 4 timmar. FÄRDIG!

 

Tips på "glasyr" till cheesecaken:

1 gelatinblad

2 msk socker

4 msk vatten

2 passionsfrukter

(rivet skal från en citron)

 

Lägg gelatinet i vatten 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i kastrull.

Lägg i gelatinet och låt smälta, skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna (inte hinnorna).

Blanda ordentligt och låt svalna.

Detta kan hällas på när cheesecaken stått i kylen ca 1 timme.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0