Kålpudding (VV)

 

4 port

1½ dl kokt vitt ris

800 g vitkål

smör

2 msk sirap

½ tsk salt

1 dl vatten

1 gul lök smör

300 g blandfärs el nöt el älgfärs

1 tsk salt

1 krm peppar

1 ägg

1 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort.

Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Eller så blanda allt går också bra. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.

Servera med kokt potatis och lingon.

 

VV: Totalt per portion blir det 6 SP, lägg ev till SP för det matfett du använder vid stekningen. Lägg till SP för potatis och lingonsylt.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0