Korvstroganoff med linser (VV)
4 port
2 dl ris
1 gul lök
250 g korv
1 tsk flytande margarin
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
4 dl lättmjölk (0,5%)
1 dl torra röda linser
salt & peppar
Råkostsallad:
vitkål
morötter
Gör såhär:
1. Koka ris enl anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka lök. Skär korv i mindre bitar
3. Stek löken glansig i margarin. Lägg ner korven och fräs den några minuter.
4. Tillsätt tomatpuré och chilisås och blanda runt.
5. Häll på mjölk och lägg i linser, låt puttra tills de är mjuka.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Strimla vitkål och morötter och blanda runt.
Servera korvstroganoff med ris och råkost.


VV: 9sp flex/port om du väljer korv med fetthalt 9%