Tortillalasagne
Ett alternativ till den sedvanliga fredagstacon. Med tortillabrödet blir det lite som en variant av lasagne.
4-5 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 stor burk majs
- 1 påse Tacokrydda
- 1 msk olja
- 1 burk plommontomater
- 2 dl vatten
- 200 gr crème fraiche
- 5-6 stora tortillabröd
- 200 gr riven ost
- 500 gr nötfärs
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, skär paprikan i småbitar. Häll av vätskan från majkornen. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tills detta blir glansigt. Tillsätt färsen och stek 2-3 min. Tillsätt tacokryddan, blanda runt. Häll i tomaterna och vattnet, blanda om och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt fraichen och koka 5-10 minuter till krämig konsistent, blanda ner majsen.
Lägg ett tortillabröd i botten av en ugnsfast form, ha på en del av köttfärsröran, strö över ost – upprepa! Sätt in i ugn, 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera med en fräsch sallad.



