
Saftig och galet god laxburgare med krämig färskost. Koriander, picklad lök och jalapeño ger den här burgaren lite extra sting och massor med smak.
Ingredienser
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
1/2 salladshuvud
1 avokado
4 laxburgare, färdiga (el gör egna recept finns under Laxburgare)
4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
1/2 kruka koriander
1/2 dl jalapeno
125 g färskost
1. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vinäger och socker och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken och låt stå minst 15 minuter.
2. Plocka loss bladen från salladen. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon, skiva tunt.
3. Grilla laxburgarna, några minuter på varje sida. Grilla bröden några sekunder på snittytan.
4. Servera burgarna med alla tillbehören.
Om du vill göra laxburgare själv, så finns recept här: