Fiskgratäng med chili och dill (VV)

Fiskgratäng med extra smak och hetta från dill och chilisås. Garnera med räkor och dill.
 
4 port
 
1 kg potatis
1 dl lättmjölk 0,5%
2 tsk flytande margarin 80%
1 st äggula
500 g torsk
200 g kräftstjärtar
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 dl chilisås
2 msk dill, klippt
150 g skalade räkor
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och dela potatisen i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är klara. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk och margarin, smaka av med salt och peppar och rör ner äggulan.
3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform tillsammans med kräftstjärtar. Krydda med salt och peppar. Spritsa moset runt kanterna på formen.
4. Blanda grädde, chilisås och dill, smaka av med salt och peppar. Häll det över fisken och tillaga i ugn ca 15-20 min.
5. Ta ut formen och garnera med räkor och dill.
 
 
VV Flex. 9sp/port



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0