Kinainspirerad kycklinggryta (VV)

Jättegod asiatisk kycklinggryta som går snabbt att göra.
 
4 port
 
2 dl ris, okokt
600g kydklingbröstfilé
1 gul lök
250 g champinjoner
2 tsk rapsolja
1 förp (ca 180 g) böngroddar
1-2 msk kinesisk soja
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1-2 msk Maizena majsstärkelse (redning)
1 dl supar snaps
 
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingfilén. Skala och strimla lök och skiva svampen.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt fräsa ca 3 min.
4. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ytterligare 2-3 min. Tillsätt böngroddar och soja.
5. Koka upp vatten med buljongtärning. Blanda sedan maizena med buljongen och häll blandningen i pannan under omrörning. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
6. Koka sugarsnaps hastigt i lättsaltat vatten.
7. Servera kycklinggrytan med ris och sugarsnaps.
 
 
VV: 5 sp/port



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0