Clotted cream

Ugnen på 80-82 grader
 
Häll 7dl vispgrädde i en ugnsform 
Låt det vara i ugnen i 10 timmar.
Ta ut ur ugnen, låt svalna något.
Sätt in kylen ca 10 min 
 
Skrapa sedan försiktigt ur det fasta inkl översta lagret (skal) i en skål, lämna det lösa flytande vasslet, den ska inte ätas  Det fasta blandas ihop till en god röra och äts med scones och sylt. Supergott!
 
 Recept på scones hittar ni här :
http://iminlillavarld.blogg.se/2017/september/scones.html
Recept på blåbärs- och kardemummamarmelad hittar ni här:
http://iminlillavarld.blogg.se/2017/september/blabars-och-kardemummamarmelad.html



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0