Kyckling i balsamicosås med sötpotatis (VV)
4 portioner
500 g sötpotatis
500 g morot
2 tsk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin 80%
1-2 msk balsamvinäger (börja med 1msk, och smaka av före servering med ev mer)
2 msk kalvfond
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 tsk basilika
250g cocktailtomater
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala och tärna sötpotatis och morötter i cm-stora bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt. Sätt in i ugn ca 15 min eller tills rotfrukterna är klara.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Dela kyckling i mindre bitar. Hetta upp en traktörpanna med margarin och bryn kyckling, lök och vitlök. Krydda med salt och peppar.
4. Tillsätt balsamvinäger, fond, matlagningsgrädde och basilika. Lägg i tomaterna i pannan och låt allt sjuda under lock tills kycklingen är genomstekt och tomaterna mjuka.
5. Ta ut rotfrukterna och krydda med chiliflakes. Servera till kycklingen.

VV Flex: 1 hel portion (inkl sötpotatis-morot) blir endast 6sp.