Het kålsoppa (VV)

 
4 port
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 st röd paprika (går bra utan också)
1 liter vatten
4 st grönsaksbuljongtärningar
1 förp krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 vitkålshuvud
1 knippe dill (1 msk frusen)
2 krm cayennepeppar
2 krm chilipeppar
 
1. Finhacka lök, vitlök och paprika. Lägg i en kastrull och tilslätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, tomatpuré och paprikapulver. Låt soppan koka på svag värme i ca 10 minuter.
 
2. Hacka vitkålen i små bitar, lägg i kastrullen och hacka ner dill. Koka ytterligare 30 minuter, tills kålen blivit mjuk. Smaka av med cayennepeppar, chilipeppar, salt och svartpeppar.
 
VV Flex: 0p/portion.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0