Lyxig tacopaj (VV)
En festlig mexikansk paj med sting! Njut av den med familj eller vänner. Så himla god. Hela familjen tyckte den var supergod.
6 port
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin, 80%
1,5 dl lättmjölk
400 g nötfärs
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 påse tacomix
1 dl vatten
2 dl creme fraiche, 5%
2 msk majonnäs lätt, 32%
1 krm svartpeppar
1 dl ost riven 17%
4 tomater
8 st feferoni
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg. Kavla ut den tunt och lägg i en pajform. Förgrädda i ugn ca 10-15 min.
3. Hacka lök och skär papirika i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål stekpanna. Häll på tacokrydda, paprika och vatten, rör om och låt det småkoka i 10 min. Lägg över i pajskalet.
4. Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bred det över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferoni. Strö över ost och grädda ca 20 min. Stick ner 8-10 nachochips vid servering. Servera med sallad.




VV Flex: 13 sp/port