Cowboy chili (VV)

Den här chilin är het och lite rökig och godast efter en dag i kylen. Mkt god.
 
4-6 port
 
1 tsk torkad chipotlechili
1 tsk torkad anchochili
(Jag satte istället för ovan 2tsk vanlig chilipulver) 
1 tsk spiskummin
1,5 kg högrev av nötkött el älg 
200 g rökt sidfläsk
3 st gula hackade lökar
1 röd paprika i bitar
1 röd finhackad chili
1 burk krossad tomat, a 400 g
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 burk kidneybönor
salt, pappar och tabasco
 
1. Hacka lök och skär fläsk i små tärningar. Hacka chilipeppar i små bitar och paprikan i lite större bitar. Skär köttet i grytbitar. 
2. Stek fläsk o lök i lite flytande margarin. Häll över iien gryta och bryn nötkött i omgångar. Häll över i grytan Blanda sedan allt i grytan utom kidneybönorna och låt koka 1,5 timmar. 
3. Häll på kidneybönorna. Smaka av med salt peppar och tabasco.
4. Låt grytan svalna och ställ den sedan kallt i minst 6 timmar för att smakerna ska sätta sig.
5. Värm upp och servera med tacochips eller med ett gott ljust bröd.
 
 
VV Flex: Delat i 6 portioner ger detta 14 sp/port. Tillkommer sp för gräddfil, guacamole och tacobröd.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0