Vitkålsgratäng med kyckling (VV)
OBS! Receptet är från theresematochbak.se
4 portioner
750 g innerfilé av kyckling
1 vitkålshuvud, ca 700 g
1 gul lök
några vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde+vatten, hälften/hälften
200 g riven ost 10%
salt, peppar någon krydda med sting i typ cayennepeppar eller chili
Gör så här:
1. Strimla kycklingen. Stek den i olja och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform.
2. Hacka/skär kål och lök i mindre bitar. Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka. Krydda med önskad krydda. Jag använde salt, peppar och wokkrydda.
3. Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter. Häll över kålblandningen över kycklingen i ugnsformen och lägg på osten. Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen på 225°C.
VV Flex:Totalt blir det 5 SP/port. Lägg ev. till SP för det matfett du använder vid stekning av kyckling och vitkål