Libapizza i två varianter (VV)

 

Margherita med rödlök

  • Libabröd
  • Tomatpuré
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Mozzarella (jag föredrar buffel eller lyxa till med en burrata)
  • Rödlök
  • Basilika
  • Salt & peppar

Börja med att göra tomatsåsen genom att blanda tomatpuré, vitlök och olivolja till en blandning.

Smaka av med salt och peppar.

Bred på tomatsåsen på ett Libabröd.

Slit mozzrellan i bitar och fördela på pizzan tillsammans med rödlöken.

In i ugnen på 250°C i knappt 5 min eller tills mozzarellan har smält och pizzan fått en fin färg.

Ta ut ur ugnen, dekorera med basilika och ät på en gång.

 

Zucchinipizza med ricotta & gräslök

  • Libabröd
  • Ricotta
  • Gräslök
  • Zucchini
  • Rödlök
  • Rädisor
  • Salt & peppar

Börja med att blanda ricotta och hackad gräslök till en röra. Smaka av med salt.

Skär tunna skivor av zucchini, rädisor och rödlök.

Bred på ricottaröran på ett Libabröd.

Lägg på zucchini, rödlök och rädisor.

In i ugnen och grädda på 250°C tills pizzan fått en fin färg.

Ta ut ur ugnen och ät på en gång.

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0