Italiensk kycklinglasagne (VV)

En underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish.
6 port
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
600 g kycklingfilé
8 st soltorkade tomater i olja, avrunna
1 dl färsk basilika
250 g färska lasagneplattor
2 dl creme fraiche
3 dl ajvar relish, stark
2 dl lättmjölk
1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg,salta och ta upp och lägg åt sidan.
3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan.Salta och peppra.
4. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
5. Rör ihop och koka ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt.
6. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min.
Servera med sallad.
VV-Flex :8sp/port



