Mexikansk lasagne (VV)
Det bästa av två världar, en klassisk lasagne fast med texmexkryddning, fredagsmys deluxe!
4 port
400 g nötfärs 10% el älgfärs
1 tsk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
2 krm svartpeppar
2 st morötter
1 st lök
2 burkar krossade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
3 msk balsamvinäger
2 dl riven ost 17%
250 g lasagneplattor, färska
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Bryn färs i oljan och krydda med salt, chili, spiskummin, paprikapulver, oregano och svartpeppar.
3. Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran och stek en stund till.
4. Koka upp krossade tomater med buljongtärning och krydda med salt, socker, svartpeppar och vinäger.
5. Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsfast form, börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost och gratinera i ca 25 min. Servera med en grönsallad.

VV. 12 sp/port