Bami goreng med räkor (VV)

 
 
Bami goreng betyder att riset är utbytt mot nudlar, men rätten är minst lika god som sin släkting Nasi goreng. Ät och njut med gott samvete.
 
4 port
 
200 g äggnudlar okokta
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 st scharlottenlökar
1 st röd paprika
1 st gul paprika
75 g sockerärter
3 tsk rapsolja
2 krm curry
2 tsk sambal oelek (tillsätt mer i efterhand om du vill ha mer sting i maten)
 
1 msk soja
400 g räkor, skalade
(300 g färsk ananas, om man vill, jag körde utan ananas och den blev mkt god utan)
 
 
1. Koka nudlarna i vatten och buljongtärningar. När de är mjuka häller du av vattnet.
2. Skala och hacka lök, kärna och strimla paprikan.
3. Fräs lök och paprika i olja och strö över curry.
4. När grönsakerna blivit mjuka kan du tillsätta sambal oelek, soja och räkor och ev ananas.
5. Därefter tillsätter du sockerärtor och nudlar och rör om ordentligt. Låt allt bli varmt och servera.
 
VV. 7sp/port



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0