Taco- och potatisgratäng (VV)




6 port
400-500g nötfärs (jag tog älgfärs)
1 påse Santa Maria tacokrydda
10 mellanstora potatisar
5 dl matlagningsgrädde 15%
200 g philadelpia vitlök/örter 11%
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
150g Mozzarella, riven
1 tsk Ica flytande raps och smörolja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek färs och blanda i tacokrydda och vatten enligt beskrivning på kryddpåsen.
3. Skala och skiva potatisen.
4. Smörj formen (bör ha höga kanter).
5. Rör ihop grädde smaksatt med färskost (ex philadelphia), pressa ner vitlöken och krydda och salta. Värm upp tills osten löser sig. Häll i potatisen och rör om.
6. Varva potatisgräddblandningen med tacofärsen i den smorda formen. (Ev kan mer grädde tillsättas, så att det täcker potatisen)
7. Ställ in i ugnen 50-60 min, eller tills potatisen är mjuk. När det är ca 15 min kvar av gratineringstiden, ta ut formen och riv över lite mozzarella och ställ tillbaka in i ugnen igen.
8. Låt formen svalna under folie en stund före servering. Servera med en god sallad till.
VV: 14 sp enligt detta recept.