Skinklasagne (VV)

 
God lasagne som sköter sig själv i ugnen medan du gör en blandad sallad att servera till
 
4 port
 
1 st aubergine
1 st zucchini (squash)
2 st lökar
2 st paprikor
2 tsk olivolja
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
3 msk örtkryddor typ örtagård 
200 g rökt skinka
8 st lasagneplattor, torkade
2-3 tomater
2 dl riven ost 17%
1 tsk salt
1 krm peppar
 
Gör så här:
 
1. Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken. Fräs alltsammans i olja. Krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med krydor.
3. Skiva skinkan el skär i bitar. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Garnera med örtkryddor, t ex rosmarin.
 
VV: 6sp/port
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0