Kycklinglåda med krämig sås (VV)




Härlig kycklinglåda med krämig sås
4 port
800 g potatis
600 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin 80%
1/2 tsk paprikapulver
2 paprikor i olika färger
200 g färskost 11% (ex philadelphiaost),
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 msk köttfond, gärna oxfond
1-2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
3 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost 17%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatis.
2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.
3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
4. Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 min el tills gratängen fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad.
VV. 13 sp/port inklusive potatisen.