Laxpytt med romsås
Obs! EJ LCHF
Det här receptet fick jag av min kollega häromdagen och det var riktigt gott, särskilt med romsåsen till och snåla inte med kryddorna.
4 port
Ca 800 g potatis (jag använde färskpotatis för att slippa skala)
Ca 500 g lax
1 gul lök
Sockerärtor
Citronpeppar och salt
Smör till stekning
Romsås
1dl creme fraiche
1- 1,5 msk stenbitsrom
Gräslök
1. Koka upp vatten i kastrull och salta.
2. Skär potatisen i klyftor
3. När vattnet kokar lägger du i potatisklyftorna. Koka tills de blir mjuka. Häll av vattnet.
4. Skär under tiden löken i klyftor och laxen i munsbitar.
5. Stek först löken l lite smör utan att de får färg. Tillsätt laxbitarna och stek tills de är färdigstekta. Tillsätt potatisklyftorna mot slutet och stek tills allt fått lite färg och precis i slutet lägger du i sockerärtor, de behöver bara slungas om lätt, de kan vara råa, behöver inte stekas. Krydda rikligt med citronpeppar och salt. Servera med romsås.
6. Gör romsåsen. Blanda bara ihop ingredienserna till romsåsen.


