Jordnötsfudge (Lchf)
Det här receptet har jag lånat från Erikas LCHF till vardag och fest
Har inte provat att göra de ännu, men kan nog bli lördagsgodiset nån helg.
Ca 20 st
50 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
4 msk jordnötssmör, osötad
Smält mörk choklad att doppa i
Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (tog ca 20 minuter för mig). Ta av från plattan och lägg ner jordnötssmöret och låt det smälta. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, ställ i kylskåpet för att stelna.
Ta fram och skär fudgen i bitar. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter. Doppa godisbitarna i den smälta chokladen och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp och äts kalla.
Tips: Tillsätt honung eller annan sötning för att få ett sötare godis.
Om fudgen skär sig när den kokar kan du hälla 1-2 msk kall vispgrädde i en kall kastrull. Häll långsamt den skurna fudgen, lite i taget, ner i grädden under kraftig omrörning.
50 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
4 msk jordnötssmör, osötad
Smält mörk choklad att doppa i
Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (tog ca 20 minuter för mig). Ta av från plattan och lägg ner jordnötssmöret och låt det smälta. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, ställ i kylskåpet för att stelna.
Ta fram och skär fudgen i bitar. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter. Doppa godisbitarna i den smälta chokladen och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp och äts kalla.
Tips: Tillsätt honung eller annan sötning för att få ett sötare godis.
Om fudgen skär sig när den kokar kan du hälla 1-2 msk kall vispgrädde i en kall kastrull. Häll långsamt den skurna fudgen, lite i taget, ner i grädden under kraftig omrörning.