Fylld köttfärslimpa i brödform (Lchf)

 
Fylld köttfärslimpa som är lite annorlunda till utseendet, jämfört mot andra köttfärslimpor
  • 700 gram köttfärs
  • 100 gram tärnad lök
  • 100 gram ströbröd (uteslut vid LCHF)
  • 4 ägg (varav ett blandas med färsen)
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 dl färsk timjan
  • Salt och peppar
  • 120 gram bacon
  • 200 gram färskost
  • 100 gram ost (t.ex. Gouda eller Emmentaler)
1. Blanda färs, lök, vitlök, ströbröd, timjan, salt och peppar och 1 ägg.
2. Tryck ut köttfärsen i en smord brödform, men tryck med en sked, så att det blir en ljup skåra och så att köttfärsen bildar en vägg runtom hela brödformen.
3. Klä sedan köttfärsens botten och kanter med 3 baconskivor (bara så långt upp på kanterna som baconen räcker, inte ända upp till kanten)
4. Klicka sedan i 200 gram färskost (gärna med smak) och bred ut över baconen.
5. Lägg på 4 tjocka skivor ost (färdigskivad ex Gouda el Emmentalerskivor) och tryck lite försiktigt ner de ovanpå färskosten, utan att färskosten kommer igenom.
6. Knäck sedan i 3 råa ägg ovanpå osten.
7. Sätt in formen i ugnen i ca 180 grader i ca 60 min.
8. Låt svalna och skär sedan upp i skivor.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0