Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis/blomkål (LCHF)

Torskrygg:

1/2 röd lök

1 paket bacon

6 bitar soltorkade tomater

4 msk flytande smör

1 tsk sambal oelek

2 vitlöksklyftor

4 torskryggsfiléer

2 msk klippt, färsk persilja,salt, peppar, timjan, oregano

 Gör så här:

1. Hacka löken och skär baconskivorna i små tärningar.

2. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.

3. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.

4. Ringla smör i en ugnsfast form.

5. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.

6. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter.

7.Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

 

Bruten potatis/blomkål:

 

800g små potatisar (el samma mängd blomkål om du äter LCHF), 4 msk smör och lite salt.

Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. (El koka blomkål och låt rinna av i durkslag). Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna/el blomkålen och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.

 

Servera med andra kokta grönsaker ex sparris.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0