Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis/blomkål (LCHF)
Torskrygg:
1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja,salt, peppar, timjan, oregano
Gör så här:
1. Hacka löken och skär baconskivorna i små tärningar.
2. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
3. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.
4. Ringla smör i en ugnsfast form.
5. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
6. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter.
7.Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
Bruten potatis/blomkål:
800g små potatisar (el samma mängd blomkål om du äter LCHF), 4 msk smör och lite salt.
Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. (El koka blomkål och låt rinna av i durkslag). Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna/el blomkålen och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.
Servera med andra kokta grönsaker ex sparris.


