Penne Rigate Al Capone


6 personer
450 g penna rigate
750 g oxfilé i bit el älgkött
1,5 krm svartpeppar, nymald.
Till såsen:
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk salt
1 tsk socker
3 msk smör
1 purjolök, finstrimlad
4 tomater, tärnade
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 oxbuljongtärningar
0,5 msk maizena redning, för ljusa såser
1. Börja med såsen. Stek purjolök och tomater i smör tillsammans med vitlök och salt och socker. Fräs blandningen i ca 2-3 min.
2. Tillsätt vatten, grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Strö över maizenaredning och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan.
3. Koka pastan mjuk och häll av vattnet.
4. Skär köttet i 12 skivor. Salta och peppra på båda sidor. Stek det i smör i het panna 1/2 minut på varje sida eller grilla i grillpanna.
5. Servera köttet med rykande het pasta, sås, citron, tomat och persilja.
URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
så gott