Kycklingspett med spenatdipp och pommes (LCHF)

4 port
 
700g kycklingbröstfiléer
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
30 ml rapsolja
Lite grillkrydda 
 
Spenatdipp:
 
30 ml raps- el olivolja
60 g fryst spenat, hackad
2 msk torkad persilja
1 msk torkad dill
1 tsk lökpulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 tsk citron, saft
 
Pommes:
 
700 g rotseller
2 msk rapsolja
salt el peppar, efter smak
 
1. Börja med dippen. Tina den frysta spenaten och pressa ur ev vätska. Lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser. Låt vila i kylen under tiden som du gör spett och pommes.
 
2. Sätt ugnen på 200 grader, gärna med grillfunktionen på
 
3. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, 2-3 cm, och lägg i en skål el plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet och rör om. Låt marinera i minst 5-10 min i rumstemperatur. Då kan du passa på att förbereda pommes.
 
4. Skala sellerin och skär i stavar. Lägg i en bunke el plastpåse och rör om med rapsoljan.
 
5. Bred på en ugnsplåt el stor ugnsform. Baka i ugnen 20 min el tills de är mjuka och fått färg.
 
6. Trä under tiden kycklingen på 4 el 8 mindre grillspett och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper under.
 
7. Grilla 20 min el tills kycklingen är genomstekt. Anpassa tiden i ugnen efter bitarnas storlek.
 
8. Har du varmluftsugn kan du tillaga pommes och spett samtidigt. Men tänk på att pommes kan ta lite kortare tid.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0