Kycklingspett med spenatdipp och pommes (LCHF)
4 port
700g kycklingbröstfiléer
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
30 ml rapsolja
Lite grillkrydda
Spenatdipp:
30 ml raps- el olivolja
60 g fryst spenat, hackad
2 msk torkad persilja
1 msk torkad dill
1 tsk lökpulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 tsk citron, saft
Pommes:
700 g rotseller
2 msk rapsolja
salt el peppar, efter smak
1. Börja med dippen. Tina den frysta spenaten och pressa ur ev vätska. Lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser. Låt vila i kylen under tiden som du gör spett och pommes.
2. Sätt ugnen på 200 grader, gärna med grillfunktionen på
3. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, 2-3 cm, och lägg i en skål el plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet och rör om. Låt marinera i minst 5-10 min i rumstemperatur. Då kan du passa på att förbereda pommes.
4. Skala sellerin och skär i stavar. Lägg i en bunke el plastpåse och rör om med rapsoljan.
5. Bred på en ugnsplåt el stor ugnsform. Baka i ugnen 20 min el tills de är mjuka och fått färg.
6. Trä under tiden kycklingen på 4 el 8 mindre grillspett och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper under.
7. Grilla 20 min el tills kycklingen är genomstekt. Anpassa tiden i ugnen efter bitarnas storlek.
8. Har du varmluftsugn kan du tillaga pommes och spett samtidigt. Men tänk på att pommes kan ta lite kortare tid.
