Asiatisk kålpanna med wasabimajonnäs (LCHF)

Också ett härligt recept från kostdoktorn.se
En snabblagad asiatisk kålpanna med extra sting av ingefära och chili.
 
4 portioner
 
900 g vitkål
120 g smör
600 g nötfärs el älgfärs
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 krm malen svartpeppar
15-30 ml vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
60 g salladslökar el purjolök
1 tsk chiliflakes
30 g färsk ingefära, riven
1 msk sesamolja
 
Wasabimajonnäs:
 
2 dl majonnäs
1/2-1 msk wasabipasta
 
1. Strimla vitkålen för hand eller i matberedare.
 
2. Stek kålen i 2/3 av smöret i en rejäl stek- el wokpanna på medelhög värme utan att det bryns för hårt. Det tar en stund för kålen att bli mjuk.
 
3. Krydda och tillsätt vinägern, vitlök och vitlök. Rör om och stek ytterligare ett par minuter. Lägg kålen i en bunke tills vidare.
 
4. Smält resten av smöret i samma panna. Bryn färsen tills den är genomstekt och det mesta av köttsaften kokat bort. Sänk värmen något.
 
5. Tillsätt salladslök och vitkål. Rör om tills rätten är genomvarm igen. Smaka av ev lite mer salt och peppar.
 
6. Tillsätt sesamoljan precis innan serveringen. Servera med en rejäl grönsallad och en klick wasabimajonnäs.
 
7. Wasabimajonnäs fixar du genom att blanda majonnäs och wasabipasta. Smaka dig fram när det gäller mängden wasabi. Det går också bra med naturell majonnäs.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0