Västerbottenspaj (LCHF)
Till kommande helgens kräftskiva funderar jag på att göra denna paj.
Pajdeg:
2 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
1,5 dl vispgrädde
Blanda de torra ingredienserna. Fördela smöret med fingrarna. Arbeta in gulorna med en sked. Häll sedan i grädden. Rör först med skeden och knåda sedan snabbt ihop till en degen med händerna. Tryck ut i pajform el springform och nagga botten med en gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 200 grader i ca 5 min tills skalet fått lite färg.
Fyllning:
300 g riven västerbottenost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt och peppar
Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
Serveras ljummen el rumsvarm!
