Mozzarellafylld kassler med varm tomat och basilikasås (Lchf)
Idag ska jag prova ett nytt recept. Hoppas att det blir gott. Receptet är från lesscarbs.se
4 port
Ca 8 cm kassler av kalkon el gris
1 mozzarellaost (el två om du vill)
Lite paprikapulver
Gör så här:
Dela kasslern så varje bit är två centimeter. Gör ett snitt i varje bit, nästan rakt igenom och fyll dem med mozzarellan. Stäng igen med en tandpetare och pudra på lite paprikapulver. Stek gyllenbrun på båda sidorna.
SÅSEN:
•2 dl grädde
•1 dl cream fraiche
•4-5 tsk tomatpuré
•7-8 soltorkade tomater
< •1 tsk herbamare el annan örtkrydda
•Några varv med pepparkvarnen
•En knivudd chilipulver
•8 stora basilikablad
Gör så här:
Koka allt utom basilikabladen några minuter, lägg i basilikabladen och mixa med stavmixern antingen helt slätt eller ha kvar lite av tomatbitarna i såsen. Har du stekt kött eller liknande kan du även hälla i eventuell sky för lite kraftigare smak.


Ca 8 cm kassler av kalkon el gris
1 mozzarellaost (el två om du vill)
Lite paprikapulver
Gör så här:
Dela kasslern så varje bit är två centimeter. Gör ett snitt i varje bit, nästan rakt igenom och fyll dem med mozzarellan. Stäng igen med en tandpetare och pudra på lite paprikapulver. Stek gyllenbrun på båda sidorna.
SÅSEN:
•2 dl grädde
•1 dl cream fraiche
•4-5 tsk tomatpuré
•7-8 soltorkade tomater
< •1 tsk herbamare el annan örtkrydda
•Några varv med pepparkvarnen
•En knivudd chilipulver
•8 stora basilikablad
Gör så här:
Koka allt utom basilikabladen några minuter, lägg i basilikabladen och mixa med stavmixern antingen helt slätt eller ha kvar lite av tomatbitarna i såsen. Har du stekt kött eller liknande kan du även hälla i eventuell sky för lite kraftigare smak.


