Jaktlåda (Lchf)

8 portioner (2 gratängformar)
900 g älgfärs el nötfärs
2 pkt bacon
1 purjolök
smör till stekning
12 dl spiralmakaroner (okokta) el så tar du 6 dl makaroner och kokar blomkål till den andra formen.
4 dl creme fraiche
6 dl vispgrädde
2 buljongtärningar
6 msk chilisås
150 g riven gratängost
1. Bryn färsen och ta åt sidan. Skär baconet i små bitar och hacka purjolöken. Stek även dessa och blanda sedan med köttfärsen, krydda med salt och peppar. Fördela blandningen i två smorda gratängformar.
2. Koka 6 dl pasta i en kastrull och blomkål i en annan kastrull. Häll av vattnet och fördela i gratängformarna. Blanda om.
3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme fraichen och tillsätt sedan chilisåsen. När det kokat ihop slå det över blandningarna i gratängformarna.
4. Strö över den rivna osten över och gratinera i ugnen i ca 20 min i 225 grader.