Biscotti med saffran (LCHF)
Om receptet från bakasockerfritt.se
Jag har bakat saffranbiscotti till jul under de senaste kanske tio åren. Nu har jag skapat ett recept utan socker och vetemjöl! Dessa är för mig en riktig klassiker och den sockerfria varianten kommer definitivt att bakas många gånger. Dessa är självklart goda att baka även under andra tider på året än just jul! Det gäller att ha dem ganska länge i ugnen så att de blir riktigt knapriga. De är dock fortfarande en aning mjuka när de är varma, men kommer att bli hårda ner de fått kallna.
Ingredienser:
1 ägg
35 gram rumsvarmt smör
20 gram mandlar
2 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötströ
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
1 krm saffran
Instruktioner
1.Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, sötströ och saffran (gärna med en elvisp).
2.Tillsätt ägget och vispa lite till.
3.Häll ner resterande ingredienser och rör till en deg.
4.Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten (ca 2 cm höga).
5.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt.
6.Grädda ytterligare i ca 25 minuter, eller tills de börjar bli hårda (sänk värmen, eller öppna luckan, om de börjar bli brända). Låt svalna. Kakorna blir torrare/hårdare när de fått svalna och stå ett tag.