Marängtårta (LCHF)

Ingredienser (ca 12 bitar)

 
 
 

Botten:

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker (1,25 dl Ica sötströ om LCHF)

5 st äggulor

4 msk mjölk el grädde 

2 dl vetemjöl (byt till 1 dl mandelmjöl och 0,5 dl pofiber om LCHF)

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker (1 tsk vaniljpulver om LCHF)

 

 

Maräng:

5 st äggvitor

2,5 dl strösocker (ca 1,25 sötning om LCHF)

50 g pinjenötter (går bra att utesluta nötterna el ersätta med ex flagad mandel)

 

 

Fyllning:

3  dl vispgrädde

2 dl  lemon curd

0,5 l hallon, cirka

eller vill du göra det enkelt tar du  bara vispgrädde och jordgubbar som fyllning.

 

 

Så här gör du

Tillagningstid ca: 50 minuter                   

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  4. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
  6. Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.
 Det här får bli midsommartårtan i år. Receptet fick jag av en väninna.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0