Moussaka (LCHF)

Om man vill och om man inte äter LCHF kan man tillsätta skivade lättkokta potatisskivor (5-6 potatisar) också att varva med. Sätt då ner potatisskivorna i kokande vatten i ca 2-3 min. Då räcker det också med bara en aubergine. Häll av vattnet.
 
4 portioner
 
2 auberginer (1 st om du väljer att ha potatis i)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
4 msk smör
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
svartpeppar, örtsalt
 
Sås:
1 tsk kanel (kan uteslutas helt om man)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 äggulor
2 dl riven ost till såsen och
2 dl riven ost till gratineringen
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginen. Salta skivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda i 15 min.
2. Skala och hacka lök och vitlök under tiden och stek i smör på medellåg värme. Löken ska bli mjuk men inte få färg.
3. Lägg färsen i pannan med löken och öka värmen. Stek tills färsen fått fin färg. Häll på de krossade tomaterna och vispgrädden och låt koka ihop i 10-15 min. Salta och peppra efter smak. Riv osten.
4. Blanda allt till såsen i en kastrull och värm till osten har smällt (spara till gratineringen)
5. Varva köttfärs, ostsås,  auberginskivor (och ev potatis) i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager riven ost. Gratinera till osten fått färg ca 40-45 minuter.
 
Servera gärna moussakan med tzatsikin och grekisk sallad.
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0