Köttrullader med gräddsås (LCHF)

Idag lagade jag denna enkla men tidskrävande rätt. Bilden gör verkligen inte den här rätten rättvisa, då de saftiga smakerna kommer inifrån rulladerna, medan utsidan ser på bilden torr och trist ut. Hade sett läckrare ut om jag hällt på såsen förstås. Familjen fick potatis till och jag åt vitkålsgratäng.
 
4 port
 
8 skivor lövbiff (ca 500-700 g)
1 pkt bacon
1 gul lök
Färsk timjan (el torkad)
10 enbär
1,5 msk köttfond
vatten
salt (ca 1 tsk per liter/vätska)
svartpeppar
 
Sås:
3 dl kokspad
3 dl vispgrädde
0,5 dl creme fraiche
ev salt och vitpeppar
 
1. Finhacka löken och hacka timjan. Lägg ut lövbiffarna och lägg en baconskiva på varje. Lägg en liten hög med lök och timjan på varje lövbiff och salta och peppra.
 
2. Rulla ihop lövbiffen genom att först vika över en liten del över fyllningen, vik sedan in sidorna så att fyllningen hålls på plats och fortsätt sedan att rulla ihop till en rulle. Sätt en tandpetare i rulladen så att den håller ihop.
 
3. Stek rulladerna i het panna runt om och på sidorna. Lägg sedan över i en gryta. Häll i lite vatten i stekpannan efter stekning och häll skyn över rulladerna. Krydda med krossade enbär, lingon, oxfond och salt och peppar. Se till att ta rejält med salt. Häll på vatten så att rulladerna täcks. Koka under lock i 2 timmar.
 
4. Ungefär 20 min innan rulladerna är klara tas 3 dl kokspad från grytan. Sila av och koka tillsammans med grädde tills såsen reducerats till ungefär hälften. Tillsätt creme fraiche och koka upp. Smaka av med soja, salt och peppar.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0