Köttfärs- och vitkålsröra (LCHF)

4 portioner
 
500 g älgfärs (el nötfärs)
500 g vitkål
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk fond
0,5 msk kinesisk soja
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar efter smak
ca 2 msk smör till stekning
(ev 250 g champinjoner)
(ev några tinade lingon)
 
1. Finhacka löken och strimla vitkålen (och skiva champinjonerna)
2. (Stek champinjonerna först, häll i en skål)
3. Stek vitkålen tills den är mjuk ta upp den.
4. Fräs lök, vitlök och tillsätt sedan köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
5. Tillsätt fond, soja, salt och peppar
6. Rör ner vitkålen och blanda runt. Häll på grädden och låt koka in under ca 10 min
7. Smaka av och servera ev med några tinade lingon
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0