Nikkaluoktasoppa med köttfärs (LCHF)
Det här behöver du för soppa till 6 portioner:
1 finhackad gul lök
600 gram köttfärs
smör
6 dl finstrimlad vitkål
1 liten sötpotatis (går bra att utesluta om man äter strikt LCHF)
1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater
1 röd strimlad paprika
1 msk med dijonsenap
1 1/2 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk med kinesisk soja
salt & peppar
paprikapulver
Gör så här:
Skala och tärna sötpotatisen
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken glansig och vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner den strimlade vitkålen, sötpotatisen och fräs den i 10 minuter eller tills den mjuknar lite. Vänd i tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Paprikan la jag soppan de sista 5 minuterna, annars blir den mjuk – vill gärna behålla lite krispighet. Smaka av med soja, senap ,salt & peppar och paprikapulver
Skala och tärna sötpotatisen
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken glansig och vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner den strimlade vitkålen, sötpotatisen och fräs den i 10 minuter eller tills den mjuknar lite. Vänd i tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Paprikan la jag soppan de sista 5 minuterna, annars blir den mjuk – vill gärna behålla lite krispighet. Smaka av med soja, senap ,salt & peppar och paprikapulver