Hamburgerbröd / korvbröd (LCHF)
Till kommande vinter/vårutflykter tänkte jag baka lite hamburger- och korvbröd till frysen.
Korvbröd/hamburgarbröd (blir nog ca 4 hamburgerbröd el 6 korvbröd)
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk äppelcidervinäger (jag uteslöt detta)
2,5 dl kokande vatten
3 äggvitor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
3. Koka upp vattnet och häll ner det, vinägern och äggvitorna samtidigt som du börjar vispa med elvisp, vispa ca 30 sekunder.
4. Forma sex bollar med fuktade händer. Om du vill kan du strö över frön.
5. Grädda i nedre delen av ugnen hela 60 minuter.
**********************************************************************************************
En annan variant med ost kommer här:
Blir ca 2 bröd
Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
lite salt
lite sesamfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla ingredienser förutom sesamfrön i en lagom stor bunke.
3. Täck över med en duk och låt svälla i 20 min.
4. Dela degen i två lika stora delar och forma dem till fina bollar och platta till dem lite.
5. Toppa med sesamfrön och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.




Hamburgerbiffar: