Baconlindad pannbiff (LCHF)
Igår lagade jag dessa biffar. Familjen fick potatis och brunsås till, själv åt jag matrester och satte in resten av biffarna i frysen för kommande lunchlådor. Maken och sonen tyckte inte om konsistensen som fröerna gav, men smaken tyckte de var okej. Själv har jag inte hunnit smaka ännu, men ska jag göra det under veckan.
4 rejäla portioner
600 g blandfärs (el älgfärs)
1 dl grädde
2 ägg
1 tsk Worschestershiresås
4 msk psylliumfrön
2 msk sesamfrön
salt
vitpeppar
12 skivor bacon
4 msk smör
Gör så här:
1. Blanda allt till smeten, rör i färsen försiktigt. Låt stå i kyl och svälla några timmar.
2. Forma färsen till 12 runda biffar, linda en baconskiva runt varje. Fäst med tandpetare el ett avbrutet grillspett.
3. Bryn biffarna ordentligt på båda sidor, salta och peppra. Låt eftersteka påt medelvärme i ca 10 min, beroende
på hur tjocka biffar du gjort.
Paprikamajonnäs (2 port)
1 dl majonnäs
1/2 röd paprika
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk balsamvinäger
salt
Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen för att mogna i smaken en stund.


URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Gott!